SUOLAHUONEHOITO
Suolahuonehoitoa voidaan käyttää useiden sairauksien hoidossa. Pääasiassa sitä on käytetty hengitysteiden hoitoon. Siitä on saatu apua infektioihin, astmaan, allergioihin ja atooppiseen ihoon. Suolahuoneesta ovat saaneet apua myös monet homeille altistuneet.

Suolakaivoksessa suotuisat olosuhteet
Suolapitoisen ilman hengittäminen on vanhastaan tunnettu, terveyttä edistävä ilmiö. Jo 1800-luvulla useissa Euroopan maissa havaittiin, että suolakaivoksissa työskentelevillä miehillä ei ilmennyt keuhkosairauksia muiden tavoin. Suolahuonehoito menetelmänä perustuu suolakaivosten mikroilmaston jäljittelemiseen.

Suolapöly tunkeutuu syvälle
Nimensä mukaisesti suolahuonehoito vastaanotetaan suolalla vuoratussa huoneessa. Hoitava tekijä on hengitysilma, joka on kyllästetty kuivalla natriumkloridipölyllä. Hoidon aikana huoneilmaan puhalletaan puhtaasta suolasta (NaCl) suolageneraattorilla tehtyä hyvin hienojakoista suolapölyä, joka tunkeutuu tehokkaasti kaikkialle hengityselimiin, myös hengitysteiden äärialueille.

Suola puhdistaa ja helpottaa hengitystä
Suolalla on antiseptisiä ominaisuuksia, joten se vaikuttaa bakteereja vähentävästi sekä ehkäisee niiden kiinnittymistä limakalvoille. Hoidon teho on sen limaa irrottavassa vaikutuksessa, mistä on hyötyä monissa keuhkosairauksissa. Seinäpinnoissa, katossa ja lattiassa oleva huokoinen suolakerros aiheuttaa huoneilmaan voimakkaan negatiivisen ionisaation, joka helpottaa omalta osaltaan hengitystä.

Suola kosteuttaa ihoa
Suola on kuivan ihon paras kaveri! Ihohuokosiin joutuessaan suolapöly imee ympäröivästä ilmasta kosteutta itseensä, minkä ansiosta iho pysyy kosteana ja kimmoisana pitkään hoidon jälkeen. Hoitokohteita ovat erilaiset ihottumat sekä tavallinen suomalaisten talvivaiva kuiva iho.

Suolaa haavoihin
Ihoa kannattaa hoitaa vähissä vaatteissa eikä hoidon jälkeen tarvitse mennä suihkuun. Uimapuku, alusvaatteet tai shortsit ja hihaton paita sopivat hyvin. Suolahuoneessa on normaali huoneenlämpö, joten jos olet kovin viluinen, kannattaa ottaa varalta mukaan kylpytakki tai jokin vaate, joka saa suolaantua. Jos iho on haavainen tai hiertynyt, se kannattaa suojata vaatteilla hoidon ajaksi.

Atooppinen iho hyötyy suolahoidosta myös sisäisesti nautittuna
Useimmilla atoopikoilla rikkinäinen iho alkaa sulkeutua jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Joskus käy kuitenkin niin, että hoidon alussa iho menee huonommaksi. Tämä on merkki siitä että keho reagoi hoitoon ja sitä kutsutaan paranemiskriisiksi. Käänne parempaan tapahtuu yleensä toisella tai kolmannella hoitokerralla. Paranemiskriisi tulee harvoille, mutta sen mahdollisuus on hyvä tiedostaa.

Ennaltaehkäisyssä on voimaa
Siitepölyallergian kesyttämisessä kaikkein tehokkainta on ennaltaehkäisy! 16 vuoden hoitokokemuksella olemme huomanneet että ne asiakkaat, jotka ottavat suolahoitosarjan ajoissa ennen allergisoivan lajin kukinnan alkamista, selviävät vähimmillä oireilla ja ovat pystyneet vähentämään allergialääkitystä huomattavasti. Tämä tarkoittaa useimmilla jo keskitalvella aloittamista, sillä ensimmäiset siitepölyt tulevat tuulten kuljettamina usein jo helmi-maaliskuussa. Toki allergiaoireita voi lievittää suolahoidolla silloinkin kun ne jo ovat päällä.

Puhdistetut keuhkot kohtaavat vahvempina ympäristön haasteet
Jos olet joutunut tekemisiin sisäilman epäpuhtauksien kanssa, suolahoidon limaa irrottava vaikutus auttaa puhdistamaan keuhkoja ja niihin mahdollisesti pesiytyneitä homeitiöitä.

Jos altistuksesi on pitkäaikainen tai erityisen voimakas, ota yhteyttä ja kysy lisää myrkkyjen puhdistamisesta syvemmältä elimistöstä.

”Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku”
Se hetki kun viet lasta päivähoitoon ja huomaat että puolet ryhmästä on kotona sairastamassa, on yhdestoista hetki tulla suolahoitoon! Lapset ovat vielä herkkiä ja puhtaampia kuin me paatuneet aikuiset ja ottavat hoidon vastaan oikein hyvin. Ennaltaehkäisy toimii heillä loistavasti ja säästää sekä vaivaa että aikaa sairastamiselta mukavampiin hommiin.

Hoitokohteita ovat sekä nuhanenät että kutittava iho ja jopa korvatulehduskierteissä on saatu hyviä hoitotuloksia. Pienille lapsille riittää usein 20 minuutin hoito ja alle 5-vuotiailla sillä kannattaa aloittaa. Vauvat voivat olla suolahoidossa 5-10 minuuttia. Jos vaiva on sitkeä, voidaan aikaa pidentää seuraavilla hoitokerroilla. Alle 7-vuotiaat menevät hoitoon aina aikuisen kanssa.

Suolahuoneessa on voimakas ionisaatio
Suolahuoneen katto ja seinät on rapattu suolalla ja lattialla on kilokaupalla hienoa suolaa. Suuri suolamäärä aiheuttaa huoneeseen voimakkaan negatiivisen ionisaation, joka on todettu erittäin rentouttavaksi. Se saattaa tuntua väsymyksenä hoidon aikana ja saat mielellään torkahtaakin. Oma vaikutuksensa on toki myös sillä että rauhoitut hetkeksi ilman puhelinta ja kelloa.

Ionisoitunut tila tarjoaa myös hetken rauhan sähkölaitteiden ja langattomien verkkojen säteilyltä, joita se neutraloi. Töiden päälle suolassa rentoutuminen on stressiä lievittävää ja parantaa yöunen laatua.

Omassa rauhassa
Tule rentoutumaan yhdessä rakkaimpiesi kanssa, työ- tai kaveriporukalla, vaikka illanvieton alkajaisiksi! Suolahuone tarjoaa oivan ympäristön myös merkkipäivän juhlistamiselle tai ystävän yllättämiselle pienimuotoisilla juhlilla, joilla on muutakin sisältöä. Suolahuoneeseen mahtuu kerralla 6 henkilöä.

”IKIOMA” -yksityisaika maksaa 100€. Se sisältää 40 min suolahoidon omalle porukalle, normaaliaikojen puitteissa arkisin. Katso varauskalenterista vapaa aika, varaa kaikki 6 paikkaa ja kirjoita viestiin ”yksityisaika”.
”LUKSUS” -yksityisaika maksaa 150€. Se sisältää 90 min oleskeluaikaa suolahuoneella omalla porukalla, josta 40 min on suolahoitoa. Lisäksi käytettävissä ovat kuohuviinilasit, servetit ja pikkulautaset omia naposteltavia varten. Varaa Luksus puhelimitse numerosta 041 5021 210.

Suolahoito on turvallista
Suolahuonehoito sopii kaiken ikäisille ja sitä voidaan käyttää lähes kaikissa hengityselinsairauksissa ja ihottumissa. Suolahuonehoidossa elimistöön kulkeutuvan suolan määrä on niin vähäinen, ettei se aiheuta ylimääräistä turvotusta tai verenpaineen nousua. Sivuvaikutuksia esiintyy harvoin ja ne katoavat yleensä viimeistään kolmen hoitokerran jälkeen. Näitä voivat olla ihon kutina, silmien kirvely ja päänsärky.

Ota terveydentilasi huomioon
Jos sinulla on erityisen vaikea hengityselinsairaus, sydän- ja verisuonisairaus, munuaisvaivoja tai käytät verenohennuslääkettä, sinun tulee noudattaa lääkärisi ohjeita suolahoidon suhteen. Myös syöpäsairaiden ja raskaana olevien on syytä keskustella lääkärinsä kanssa ennen hoidon aloittamista.

Hoidon kesto, käyntitiheys ja määrä
Suolahoito kestää 40 min. Pienille lapsille riittää 20 min ja vauvoille 5-10 min.

Nyrkkisääntönä on että allergioiden ja flunssan ennaltaehkäisyyn riittää käynti kerran viikossa, kun taas astman ja korvatulehduksen kaltaisia pitkäaikaisia tai akuutteja sairauksia hoidetaan käymällä suolahoidossa 2-3 kertaa viikossa.

Hoitokertojen tarve riippuu yksilöstä ja vaivasta. Syvemmällä olevat, pitkään kehittyneet sairaudet vaativat pidempiä hoitosarjoja kun taas flunssaan saattaa riittää kerta tai kaksi, mikäli hoitoon tullaan heti ensioireiden ilmetessä.

Vaatetus
Jos haluat hoitaa hengitysteiden lisäksi myös ihoa, kannattaa vähentää vaatetusta. Voit tulla hoitoon myös normaaleissa sisävaatteissa, silloin annamme kaavun vaatteiden suojaksi. Suolahuoneeseen saa mennä paljain jaloin, mutta jos haluat pitää sukat jalassa, meiltä löytyy muovitossuja niiden suojaksi.

Vältäthän voimakkaita hajusteita hoidon aikana!

Tule kokemaan suolan parantava vaikutus! Varaa hoitoaikasi tästä tai numerosta 041 5021 210.